Goldenvalpar april 2018

Far: FTW Echobrook Dexster


Mor: Höghedens Una

una och maybeuna andjaktuna duvjakt

Pappa till den här kullen bor i England. Dexster är en härlig hane, mörk och rejäl, med en fantastisk attityd till arbete. Vi träffade honom sommaren 2013 när vi var i England och fick då se honom i arbete och träffa honom privat och vi blev verkligen förtjusta i honom. Han har 16 FT awards innefattande två kvalificeringar för IGL Championships 2012 och 2015. När han startade 2015 var vi på plats och följde honom under tre dagar. Han var kvar till dag 3, men föll tyvärr på målsnöret. Detta championship gick i Skottland i en terräng som är oerhört krävande och långt ifrån den terräng han är van vid, trots detta var han kvar bland de allra sista hundarna före finalen. Han har också vunnit flertalet WT och var "Top Dog på Windsor 2013". Här finns mer info om Dexster: http://reevecrew.weebly.com/echobrook-dexster.html

Vi förväntar oss sociala, arbetsvilliga hundar som kommer att vilja följa sina förare i alla väder.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 10 april 2018 föddes 3 efterlängtade valpar, 1 tikar och 2 hanar. Här är de alldeles nya!

dag 1

 

Första veckan

Una har väldigt gott om mat, lite väl mycket kanske med tanke på att det bara är tre valpar! Hon är mycket duktig med sina små, hon lämnar inte lådan långa stunder. De blir väl omhändertagna! Bilderna är tagna under valparnas första vecka. De har en härlig mörk färg och de ska bli så spännande att få följa dem.

 

1 dag 5 dagar3 dagar

 

Andra veckan

Andra veckan har passerat utan större händelser. Det är lugnt och tyst i lådan. Una har väldigt gott om mat, kanske lite väl mycket så vi försöker hålla henne borta från valparna kortare stunder. Hon är väldigt mån om sina små och vill helst mata och pyssla med dem hela tiden. Vi har klippt klor men i övrigt låter vi "familjen" sköta sig rätt mycket själva. I slutet av andra veckan började ögonen öppnas och valparna började stappla omkring på alla fyra.

 

 

Tredje veckan

Den här veckan har det hänt saker! Mellan varven är det full rulle i lådan, ena stunden vakna och rumlar runt, andra stunden sover de djupt. De sprider ut sig mycket mer när de sover. Valparna hör nu också och märker när vi kommer. De har börjat bita på varandra och testar mellan varven sina röster. Vi har höjt framkanten så att de inte klättrar ut. Snart dags att överge lådan och flytta till större utrymme!

 

Fjärde veckan

Under fjärde veckan flyttade Una och valparna till eget rum. Nu har de bättre utrymme att röra sig på. Det uppskattades av samtliga! De bor bredvid köket och tvättstugan, så vi har bra koll på dem och de på oss! Den här veckan har de också börjat äta "riktig mat", dvs köttfärs och lite hundfoder. De har varit så runda och Una har väldigt gott om mjölk så vi har dragit ut på det lite, men nu var det hög tid. Väldigt gott!

Här är de tre veckor och en dag, fortfarande kvar i lådan i TV-rummet.

 

Femte veckan

Den här veckan får vi och valparna en hel del besök. Valparna trivs i sitt nya större rum, de har också börjat vara ute en hel del. Husets katter har börjat intressera sig för de små, framförallt katten "Liten".

 

Sjätte veckan

Valparna växer väldigt fort. De är ute en stor del av dagen. Vi har gjort en hage där de kan härja runt, agilitytunneln är en stor favorit i hagen! De får också hänga med på lite korta promenader runt gården. Labradoren Fly vill väldigt gärna leka med de små och gör tydliga lekinviter genom gallret. Han är dock alldeles för omogen för att få träffa valparna utan staketet som barriär.

Sjunde veckan

Vi har ett otroligt varmt väder denna vår, nästan så att det är för varmt för människor och hundar att vara ute. Valparnas hage är byggd under ett gammalt äppelträd så där finns hela tiden skugga, vilket är skönt. De är naturligtvis inte i hagen hela tiden! Så fort vi kan så får de vara med oss. Det är väldigt enkelt när de bara är tre. På kvällarna blir det riktigt race runt gräsmattan!

 

 

Tillbaka >>