Höghedens S-kull

Nyblivna föräldrar - Tanjin Gismo och Höghedens Loch Ness

Nessie och Gismo

Bilden ovan togs i ett regnigt Danmark i början av juni. Vi tillbringade några sköna avkopplande dagar där i samband med parningen. Nessie och Gismo fann varandra och sedan var det bara att invänta resultatet. Natten till den 9 augusti föddes så valparna och det blev 9 stycken, 6 pojkar och 3 tikar. De efterlängtade Nessie - Gismobarnen! Denna kombination har en stamtavla som är mycket lik vår Q-kull, vilket vi tror bådar gott.

nessie med valpar

Stolt mor!

 

Första veckan

nessies valpar 2010 nr 1nessies valpar 2010

Den första veckan försvann fort, valparna äter och sover. De bor i vårt sovrum, men vi märker knappt av dem. Nessie är mycket nöjd med sin roll som mamma! Hon tillbringar all sin tid hos valparna. Det är svårt att få henne att gå ut och rasta sig.

 

Andra veckan

Det syns verkligen att valparna får gott om mat! Vilka magar de har fått, vilka små tjockisar! Än så länge går livet mest ut på att äta och sova. Nessie trivs ypperligt i sin roll som mor. Hennes enda problem nu är att kattmamman Lina också fått ungar och Nessie är helt övertygad om att Lina inte klarar av rollen som mor och att kattungen helt klart har det bättre hos Nessie och valparna. Det gäller att se upp för så fort hon kan så hämtar hon en kattunge och Lina är inte riktigt nöjd med att få sin unge hundtvättat och matad. Vi tycker nog också att det kan räcka med 9 valpar för Nessies del!

 

nessies valpar 13 dagarnessies valpar 10 dagar

Nessie ligger gärna och sover i valplådan!

Tredje veckan

Nu har det börjat hända saker i valplådan. Valparna har öppnat ögonen, börjat höra ljud och så har de upptäckt varandra! De har börjat "leka" och skälla. Detta inträffar även på nätterna(!). Blott 16 dagar gamla kravlade två ut ur lådan, så nu har en extra bräda satts upp för att förhindra fler utflykter. Snart ska de få flytta till större utrymme.

nessievalp 2010nessievalp 2010

 

nessievalp 2010nessievalpar 2010

 

nessievalp2010nessievalp 2010

Fjärde veckan

Nu har valparna flyttat till "eget rum". De bor bredvid köket och trivs verkligen med att få större utrymme! Nu kan husets övriga hundar också lättare komma och hälsa på, liksom våra katter. Besök uppskattas! Mammas mat smakar fortfarande bra, men de har också börjat äta valpfoder och välling.

valparna 4 veckor

nessievalp 4vnessie valpar 4v

nessie valpar 4 vnessie valp 4v

 

nessie valp 4vnessie valp 4v

Femte veckan

Nu har vi haft några dagar med bra väder och då har valparna fått härja runt ute. Första dagen var när vi hade besök från Öland. Gissa om valparna tyckte att det var kul! Både nya människor och så utevistelse.

nessei valp 5 vnessei valpar 5v

anette och valparnanessie med sina valpar

Tillbaka >>