Höghedens T-kull

Valpar födda efter Vassruggens Vide Askepott och Höghedens May Be for Us!

Vinge och Maybe dec 2010

Valparnas stamtavla >>

Den 24 februari fick Maybe 8 tikvalpar. Kullen är väldigt speciell då Maybe är en av fyra barn till GB FTCH Marcus May Be of Wadesmill, vinnare av det engelska championshipet 2006. Första golden på 24 år att vinna denna prestigefyllda tävling! Maybe's syster Susa som ägs av Andrew Wright har under hösten 2010 vunnit ett Novice Field Trial i för alla raser. Såvitt vi vet den första svenskfödda golden som har vunnit ett AV (= alla raser) Field Trial i England.

Maybe har första pris på jaktprov och används mycket som apportör på stora som små jakter. Hon är en outtröttlig viltfinnare som samtidigt har en mycket stor samarbetsvilja. Hon har mycket lätt för att koppla av och på. Vinge har också första pris på jaktprov samt lydnadsprov. Vi hade glädjen att få ha Vinge här under parningen och kunde då lära känna honom närmare. Han fungerade utomordentligt i vår stora flock, en mycket lyhörd hund, med snabba reaktioner och stor arbetsvilja. Vi förväntar oss att valparna blir arbetsvilliga, med mycket fart, en tydlig förmåga att koppla av och på, samt en stor vilja att vara till lags.

Valparna har nu blivit 8 veckor och har börjat flytta till sina nya hem. Vi önskar alla lycka till och ser fram emot att snart träffas på kullens första valpträff! Det har varit ett mycket stort intresse för denna kull, tyvärr har inte alla som varit intresserade kunnat få en valp denna gång. Vi tackar för ert intresse!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyblivna föräldrar - Vassruggens Vide Askepott och Höghedens May Be for Us

Vinge och MaybeVInge och Maybe i full fart

Bilderna ovan togs i julas, då Vinge bodde hos oss. Han och Maybe fann verkligen varandra och den 24 februari kom resultatet i form av 8 tikvalpar!

Nyfödda

maybes valpar dag 1maybes valpar dag 1

 

maybes valpar dag 1maybes valpar dag 1

 

Första veckan

maybes valpar sover

Den första veckan försvann fort, valparna äter och sover. De bor i vårt sovrum, men vi märker knappt av dem. Maybe är mycket nöjd med sin nya roll som mamma! Hon tillbringar all sin tid hos valparna. Det är svårt att få henne att gå ut och rasta sig.

 

Andra veckan

 

maybe tvättar valp

 

Det syns verkligen att valparna får gott om mat! Vilka magar de har fått, vilka små tjockisar! Än så länge går livet mest ut på att äta och sova. Maybe trivs verkligen i sin nya roll som mor.

Maybes valparmaybes valpar

I slutet av andra veckan börjar det hända saker. De har nu öppnat ögonen. De har också blivit mycket rörligare. Alltid lika fascinerande detta hur fort de ändå växer!

 

maybes valp

Tredje veckan

maybe ger dimaybe med valpar

maybes valparmaybes valpar

maybes valparmaybes valpar

maybevalp diar

I mitten av tredje veckan, drygt två veckor gamla, bor det små "hundar" i valplådan! Den första har kravlat sig ur lådan, så nu har vi satt upp en extra bräda för att förhindra fler utflykter. De försöker sig på små skutt när de går, tuggar på varandra, skäller och kan till med dia stående. Vi planerar för flytt till större utrymme. Nu börjar den riktigt roliga tiden med valparna.

17 mars - tre veckor

maybevalpar 17 marsmaybevalpar 17 marsmaybevalpar 17 mars

maybevalpar 17 marsmaybevalpar 17 marsmaybevalp 17 mars

maybevalpar 17 mars

Tre veckor fyllda, full rulle och dags att byta valplådan mot eget rum!

Fjärde veckan

Nu har valparna flyttat till eget rum. De uppskattar verkligen att få större utrymme. Nu har de gott om plats att springa runt och kan leka friare. Flera av de andra hundarna har också börjat hälsa på hos valparna liksom ett par av katterna.

maybes valpar ätervalparna ätervalparna äter

valparna ätervalparna ätervalp som nyss ätit

Valparna har börjat äta annan mat än mammas mjölk. Bordskicket lämnar dock en del övrigt att önska!

 

 

Tillbaka >>