Höghedens U-kull

Far: FTW Earnsfield Kestrel
Mor: Höghedens May Be for Us

Maybekesskess med hare

Bilden till vänster visar Maybe under en rapphönsjakt 2010. Bilden i mitten visar Kess i samband med en träning hos Jim Gale. Bilden till höger visar Kess apporterande hare under en jakt på Ampton i England.

Denna spännande kombination blev av tack vare Andrew Wright i England. Andrew äger Maybe's far GB FTCH Marcus May Be of Wadesmill, vinnare av det engelska championshipet 2006. Andrew vill ha en valp efter Maybe för att kunna föra linjerna vidare. Han visste att vi var intresserad av ett par olika hanar i England och erbjöd sig att ordna allt det praktiska. Egentligen hade vi inte tänkt para Maybe nu, men dels var det svårt att tacka nej till Andrews erbjudande, dels inföll detta löp bättre än nästa med tanke på att det nu är en lugn period när det gäller jakt- och hundaktiviteter. Valpar nu innebär att vi har hela nästa säsong ren för träning, jakter och förhoppningsvis provstarter. Valet av Kess var inte svårt! Han var ett av Andrews förslag och en hane som vi redan tittat på och funderat på att använda. Vi har sett Kess arbeta i några olika sammanhang och han tilltalar oss mycket.

Maybe har första pris på jaktprov och används mycket som apportör på stora som små jakter. Hon är en outtröttlig viltfinnare som samtidigt har en mycket stor samarbetsvilja. Hon har mycket lätt för att koppla av och på. Kess har vunnit field trials i England, han har placerat sig på open stake och i höstas vann han ett all age stake. Han ägs av Jim Gale, uppfödare till "Marcus" och välkänd domare och handler i England. Jim har kvalificerat flera golden till championshipet samt även dömt denna prestigefyllda tävling.

Här hittar du några bilder på Earnsfield Kestrel:
http://www.thegoldenretrieverclub.co.uk/workresults%202011.html
http://www.segundogs.co.uk/firle08-gallery3.html

Stolta föräldrar:

 

maybekess

Höghedens May Be for Us och FTW Earnsfield Kestrel

Nu har valparna anlänt! Det blev 6 hanar och en tik. Denna parning kom till efter en förfrågan från Andrew Wright i England. Han önskade sig en valp efter Maybe och erbjöd sig att ordna allt praktiskt i England om vi ville använda en engelsk hane. Ett erbjudande som inte gick att säga nej till! Andrew har varit mycket framgångsrik med sina tidigare golden, han har kvalificerat flera till chamionshipet och dessutom vunnit det en gång med Maybes far. Han har Maybes syster Susa och har haft framgångar med henne på field trials i England. Vi lät Andrew föreslå hanar och valde i samråd med honom Kess. Kess har vi träffat vid flera tillfällen både hemma hos Jim Gale som äger honom och i samband med träningar. Vi har också sett honom under en hel dags jakt på Amptons viltrika marker. En härlig hund som direkt fastnade i våra hjärtan, arbetsvillig, snabb och med utmärkt viltfinnarförmåga. Vi tror mycket på den här kombinationen! Vi är stolta över att minst två av valparna kommer att flytta till England, rasens hemland.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Första veckan

U-valparna vecka 1

 

Den första veckan försvann fort, valparna äter och sover. De bor i vårt sovrum, men vi märker knappt av dem. Maybe trivs i sin roll som mamma. Hon tillbringar all sin tid hos valparna.

 

Andra och tredje veckan

 

maybe valpmaybe valparmaybe valp

maybe valp

Under andra veckan börjar det hända saker. Ögonen öppnas, de testar benen och börjar mer och mer likna små hundar. Nu börjar det roliga!

I slutet av tredje veckan är det full fart i lådan. De hör och testar sina "röster". Nu kan de inte längre stanna i valplådan. På dagen tre veckor blev det flytt till eget rum. Skönt med större utrymme för både för valpar och mor. Även för oss, sista nätterna väcktes vi av deras lek och "glada tillrop".

Fjärde veckan

maybe valpmaybe valpmaybe valp

maybe valpmaybe valpmaybe valp

maybe valpmaybe valp

maybe valpmaybe valp

Det är fantastiskt hur fort det går. Redan små hundar, de leker och undersöker världen. Nu bor valparna i eget rum bredvid köket och tvättstugan. Det märks att de uppskattar att ha större utrymme. Maybe kan komma och gå som hon vill, men hon föredrar fortfarande att sova med valparna. De andra hundarna har också börjat komma på besök, speciellt storasyster Tissel tycker att det är spännande med de små.

Femte veckan

 

maybes valpar 4 veckormaybes valpar 4 veckormaybes valpar 4 veckor

maybes valpar 4 veckormaybes valpar 4 veckormaybes valpar 4 veckor

Flera gånger om dagen är valparna med oss i köket. Det är full rulle men så plötsligt tar orken slut och de somnar mitt på golvet. Vädret gör att de ännu inte har fått komma ut, det har varit alldeles för kallt och snöigt. Vi och valparna får en hel del besök, vilket uppskattas. Hanna har tagit dessa bilder, själv har vi haft svårt att få tiden att räcka till för fotografering.

Sjätte veckan

maybes valpar 5 veckormaybes valpar 5 veckormaybes valpar 5 veckor

Nu har valparna fyllt 5 veckor med råge och tack vare Hanna blev det några bilder även den sjätte veckan av deras liv. Maybe tycker fortfarande att mammarollen är trevlig, men hon har alltmer börjat plocka med sig saker till valparna som hon använder för att fostra dem. Allt ifrån bollar, pinnar till hästbajs. Det gäller att kolla vad hon har med sig in från promenaderna! Hon delar med sig, men säger ibland ifrån och då får de inte ta hennes saker. Hon har också börjat säga till valparna när de inte får dia, se bilden till höger. "Jag ligger här och ni får ligga bredvid och på mig men INTE dia!" Hon har fortfarande mycket mjölk och valparna diar fortfarande en hel del, men de äter också flera mål mat om dagen.

I slutet av sjätte veckan fick vi besök av Andrew och Julie från England som ska ha två av valparna. Det var lite pirrigt, tänk om de inte skulle tycka om valpkullen!? Eftersom de stannade ett par dagar så hann de bli riktigt bekanta med valparna och som tur var så blev de överförtjusta i dem! Deras två valpar kommer att bo kvar hos oss till i början av maj pga införselbestämmelserna till England. Det känns ändå OK jämfört med när Susa skulle flytta till England. Då tog det nästan 11 månader innan hon fick resa dit. Förmodligen gör vi som då, dvs vi bilar till England med valparna.

Sjunde veckan

maybes valpar 6 veckormaybes valpar 6 veckormaybes valpar 6 veckor

Helgen innan de blev sju veckor fick vi och valparna besök både från Stockholm och Finland. Sofia i Stockholm har tagit ovanstående bilder. Nu vill valparna inte vara långa stunder i sitt rum, de vill helst tillbringa all tid med oss. Denna helg har de också kunnat vara ute kortare stunder. Det är fortfarande lite kallt och framförallt väldigt halt ute, men det hindrar inte!

Första gången ute! Det var väldigt halt och från början svårt att ta sig fram men de fick fort koll på hur man håller balansen.

valp utevalp utevalp ute

valp utevalp ute

valp utevalp utevalp ute

 

Åttonde veckan

Veckan innan de blev 8 veckor försvann fort. Mycket tid ägnades åt att para ihop valparna med de kommande ägarna. Vilka passar bäst ihop? På dagen 8 veckor var det dags för veteinärbesiktning, vaccination och ID-märkning. Bilresan till veterinären gick strålande, ingen mådde illa och alla verkade tycka att det var spännande på veterinärmottagningen.

valp 7 veckorvalp 7 veckorvalp 7 veckor

valp 7 veckorvalp 7 veckor

Nu får valparna komma ut på kortare promenader varje dag. Vi har fortfarande en hel del snö och vägarna är väldigt isiga, men valparna uppskattar utevistelsen.

valp 7 veckorvalp 7 veckorvalp 7 veckor

valp 7 veckorvalp 7 veckor

valp 7 veckorvalp 7 veckorvalp 7 veckor

 

 

 

Tillbaka >>