Höghedens V-kull

Föräldrar Höghedens Quake och Vassruggens Örn Runmäster.

QuakeLaban

Quake till vänster och Laban till höger. En spännande kombination där vi förstärker de "gamla" svenska linjerna. Vi förväntar oss glada, arbetsvilliga hundar med mycket uthållighet och samarbetsvilja. Det var väldigt roligt att se Quake och Laban tillsammans, de fann varandra direkt och hade precis samma attityd och kroppspråk.

Den 14 juni 2013 föddes 6 efterlängtade valpar, 3 tikar och 3 hanar. Här är de alldeles nya!

Quake med nyfödda valparQuakevalp nyfödd

 

Första veckan

Quake trivs i sin nya roll som mor, valparna växer så det knakar och mor och barn mår bara bra. Det händer inte så mycket den första tiden, valparna äter och sover. Quake sköter dem noggrant, det märks att valparna mår bra. Det är tyst och lugnt i lådan.

På bilderna nedan är valparna en vecka gamla:

Quake med valpar 1 vecka gamlaQuakes valpar 1 vecka

De är verkligen runda om magarna! De rör sig rätt mycket i lådan och har börjat sova mer utspridda. De är riktigt starka i benen redan, kavar fram bra för att vara så små! De kommer nog att springa fort när de blir stora :-).

Andra veckan

Under valparnas andra vecka passade vi på att tillbringa en vecka i Jämtland. När vi kom tillbaka hade det hänt massor i valplådan! Nu tultade det runt små hundar i lådan, de hade fått ögon och börjat upptäcka varandra. Det märktes också att de börjat höra. De skäller och leker. Fantastiskt vad mycket som händer en valp under så kort tid. Här kommer några bilder som vi tog direkt när vi kom hem.

Sedan bilderna togs har vi hunnit klippa klorna och påbörjat förberedelserna för flytt till större utrymme.

Tredje veckan

I slutet av tredje veckan flyttade valparna från valplådan till eget rum! De bor nu bredvid köket och tvättstugan och har egen utgång till altanen. Det var verkligen uppskattat att få större yta att röra sig på! De började snabbt utforska sitt nya rum. Quake verkar också tycka att det är skönt att "familjen" kan bre ut sig, speciellt trevligt är det att kunna hoppa fram och tillbaka ut på altanen, där vi de sista dagarna har tillbringat mycket tid. Det har ju varit härligt sommarväder! Lite besök har valparna också börjat få. "Farmor", dvs pappa Labans matte har varit på besök och några av valpköparna.

Nu dröjer det ett tag innan nästa uppdatering. Vi flyger till England för att träffa goldenvänner och avrundar resan med att besöka engelska goldenklubbens 100 års jubileum. Det ska bli härligt att träffa Andrew, Julie, Dave, Jim mfl, deras hundar och förstås att få möta Susas avkommor. Tobias och Amanda håller ställningarna här hemma, hur skulle vi klara oss utan dem? Det ska bli spännande att se hur stora valparna är när vi kommer hem igen!

Femte veckan

Vi har haft en härlig tid i England, trevligt ressällskap förgyllde resan i kombination med efterlängade möten med våra engelska vänner och deras trevliga hundar. Vi har också träffat flera intressanta hundar som vi inte mött tidigare. När vi kom hem hade valparna hunnit bli 4 ½ vecka. Det märktes att Tobias och Amanda har tagit väl hand om dem, ja Quake har förstås bidragit hon också! Medan vi har varit borta har Quake börjat lägga upp den mat hon får, så det var rejält runda krabater som mötte oss. Quake ser fortfarande fin ut så det har inte gått någon nöd på henne, men nu får hon vänta ett par timmar efter att hon har ätit innan hon får gå till valparna. Det är bra om hon får behålla någon mat själv. Nu får valparna också komma ut en stund då och då, vilket uppskattas! Lite bilder som vi tog direkt när vi kom hem:

Mer bilder ett par dagar senare:

Sjätte veckan

Valparna har fått en hage på gräsmattan under stora äppelträdet. Det är varmt så det är skönt för dem att kunna vila ute i skuggan. I hagen finns en koja med tak och tygväggar samt en kattunnel som verkligen uppskattas.

 

 

Tillbaka >>