Goldenvalpar 2014

Dexster bor i England och vår plan var att resa dit för parning under november 2013 då Maybe förväntades löpa. Nu väntade hon med sitt löp, så att parningen skulle ha behövt ske mellan jul- och nyår. En tid då det inte alls fungerade för oss att åka till England! Istället hämtade vi hem sperma strax före jul, den frystes ner här i Sverige och så kunde vi använda den när höglöpet inföll strax före nyårshelgen. Många turer blev det och en hel del anspänning innan allt var på plats, men till slut så gick allt i lås.

Dexster är en härlig hane, mörk och rejäl, med en fantastisk attityd till arbete. Vi träffade honom sommaren 2013 när vi var i England och fick då se honom i arbete och träffa honom privat och vi blev verkligen förtjusta i honom. Han har 8 FT awards innefattande: 1st GRC Novice Stake, 1st Eastern Counties All Aged stake and 1st NGRA 2 day Open Stake som kvalificerade honom för IGL Championships 2012. Han har också vunnit flertalet WT och var "Top Dog på Windsor 2013". Detta är en kombination som vi förväntar oss mycket av!

Maybe

Höghedens May Be for Us

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Far: FTW Echobrook Dexster


Mor: Höghedens May Be for Us

Den 1 mars 2014 föddes 7 efterlängtade valpar, 4 tikar och 3 hanar. Här är de alldeles nya!

 

Första veckan

Den första veckan händer det inte så mycket, jo valparna växer! De har blivit väldigt runda, det finns gott om mat. Större delen av tiden sover de, det är tyst och lugnt i lådan så det märks att de är nöjda. Maybe passar upp på dem och vill inte vara borta från lådan långa stunder. Det blir korta kisspauser bara för hennes del. På bilderna nedan är de precis en vecka.

Det märks att Maybe trivs med att vara mor!

Andra veckan

Även andra veckan har passerat utan större händelser. Det är lugnt och tyst i lådan, vi låter "familjen" sköta sig själva. I slutet av andra veckan började ögonen öppnas och valparna började stappla omkring på alla fyra. Än så länge sover Maybe i lådan och hon vill inte vara borta längre stunder. På bilderna är valparna precis 2 veckor.

Tredje veckan

Den här veckan har det hänt saker! Mellan varven är det full rulle i lådan, ena stunden vakna och rumlar runt, andra stunden sover de djupt. De sprider ut sig mycket mer när de sover. Valparna hör nu också och har börjat testa sina röster. De har börjat bita på varandra och Maybe har ibland börjat sitta eller till och med stå när hon ger dem mat. Vi har fått höja framkanten så att de inte klättrar ut. Snart dags att överge lådan och flytta till större utrymme!

 

Fjärde veckan

Under fjärde veckan flyttade Maybe och valparna till eget rum. Nu har de bättre utrymme att röra sig på. Det uppskattades av samtliga! De bor bredvid köket och tvättstugan, så vi har bra koll på dem och de på oss! Den här veckan har de också börjat äta "riktig mat", dvs hundfoder. De har varit så runda och Maybe har väldigt gott om mjölk så vi har dragit ut på det lite, men nu var det hög tid. Väldigt gott!

 

 

Femte veckan

Den här veckan har vi och valparna fått många trevliga besök av blivande valpägare. Så har också några av gårdens hundar börjat bli nyfikna på de små och smitit in för att kolla in dem. Valparna röjer runt mer och mer, det är kul att strimla tidningar och bada i vattenskålen! Det har varit en intensiv vecka och det har blivit dåligt med tid för fotografering. Här kommer några bilder i varje fall.

Sjätte veckan

Valparna växer och frodas, vi försöker bilda oss en uppfattning om varje individ, men det har inte varit så lätt. Förmodligen enklare när de blir närmare sju veckor. Hittills har de varit väldigt jämna, det hela förenklas inte av att de också är jämna utseendemässigt. I slutet av sjätte veckan började vi ändå se lite skillnader när det kommer till utseendet. Valparna har nu också börjat vara ute på gården, det uppskattas!

Sista veckorna med valparna är minst sagt intensiva! Vi har fotograferat men inte hunnit uppdatera hemsidan. Här nedan kommer sent omsider några bilder från när de är på dagen sju veckor.

Sjunde veckan

Sista veckan innan valparna flyttar! I början av den här veckan blev det bilfärd ett par mil till veterinären för besiktning, vaccination och id-märkning. Resan gick utmärkt, ingen mådde illa och alla verkade tycka att det var spännande att komma till veterinären. Besiktningen gick bra och hela kullen fick beröm. I slutet av veckan blev Maybe och valparna fotograferade av ett proffs, vi får se vad det resulterar i, spännande. Förmodligen betydligt bättre bilder än vad vi lyckas åstadkomma i varje fall! Här kommer en del av de bilder vi tog sista veckan.

 

Maybe trivs verkligen i rollen som mor. Hon har lagt ner en del tid på att uppfostra de små! Det ger resultat!

 

 

Tillbaka >>