Cilla Hamfelt

cilla fanta o siaJag har haft golden retriever sedan 1972. Min första golden, Jim, var efter Hedetorpets Roy och Hedetorpets Daisy. Hans kullsyster Jessica ligger bakom de goldentikar vi har här hemma idag. Jag har provat det mesta med mina hundar, det började med lydnad, bruks, viltspår och utställningar. Därefter blev det under en period mest tjänstehund, räddning, för att övergå till jaktprov och praktisk jakt.

Jag är utbildad instruktör inom SBK och har hållit kurser sedan mitten av 80-talet. Under 80-talet var jag med och startade Golden retrieverklubbens Upplandssektion och satt också en period som sektionsansvarig.

Jag satt med i GRK’s klubbstyrelse under åren 1996 – 2002, först som utbildningsansvarig, sedan som projektledare för JUM-projektet och vice ordförande. Inom JUM-projektet arbetade vi för att hitta avelsverktyg för mentalitet och funktion. Jag var där med och utvecklade funktionsbeskrivningen. JUM-projektet ledde till att vi började använda avelsverktygen, mentalbeskrivning och funktionsbeskrivning, inom GRK. Jag deltog därefter i GRK's  avelspolicyprojekt som ansvarig för mentalitet. 2002 - 2004 satt jag med i GRK's avelskommitté, 2005 hamnade jag igen i GRK's klubbstyrelse som ansvarig för mentalitet.

2006 bestämde jag mig dock för att nu fick det räcka med styrelseuppdrag ett tag. Sedan 2006 sitter jag med i SSRK's Avelskommitté. Jag är också engagerad i arbetet med att utveckla en funktionsbeskrivning för SSRK's raser. Jag är utbildad A och B-figurant samt testledare för MH och ägnar åtskilliga helger åt att agera spöke mm för alla upptänkliga hundar. Det är oerhört lärorikt och intressant! Sedan hösten 2009 är jag också ledamot i Svenska kennelklubbens kommitté för hundars mentalitet (SKK KHM). Hundars mentalitet och funktion ligger mig mycket varmt om hjärtat!